Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Путін звинуватив США в підтримці бойовиків на Північному Кавказі

Понеділок, 27 квітня 2015, 09:12

Президент Росії Володимир Путін звинуватив США у прямій підтримці бойовиків-сепаратистів в Північно-Кавказькому регіоні Росії.

Про це пише видання The Financial Times, коментуючи заяву Путіна у фільмі "Президент", пише ZN.UA.

Трансляція документальної кінострічки пройшла напередодні по російському держтелебаченню.

Автор зазначає, що заяви спрямовані "на виправдання дій російського президента в Україні", Путін також підкреслив свою впевненість у тому, що Захід хоче ослабити Росію.

"Наші спецслужби зафіксували прямі контакти між бійцями з Північного Кавказу та американськими силами спеціального призначення в Азербайджані", - сказав Путін. Він уточнив, що ці контакти нібито були зафіксовані на початку 2000-х років.

Видання підкреслює, що звинувачення російського президента на адресу США були озвучені на тлі постійного погіршення відносин із Заходом, особливо ситуація загострилася після анексії українського Криму.

Твердження Путіна про американську підтримку повстанців всередині Росії також озвучені на тлі розпочатого минулого тижня конфлікту між силами безпеки Москви і чеченським лідером Рамзаном Кадировим.

У документальному фільмі Путін сказав, що він повідомив президенту США, що американські спецслужби підтримують бойовиків на Північному Кавказі, на що чинний тоді американський глава держави сказав, що він їм задасть.

Путін також розповів, що після цього через 10 днів Федеральна служба безпеки, наступник КДБ, отримала листа від своїх американських колег. "У нас були і є відносини з усіма опозиційними силами в Росії, ми вважаємо, що ми маємо право робити це, і ми будемо робити це у майбутньому", - повідомив у фільмі російський президент про нібито текст відповіді.

Таку нібито підтримку США бойовиків з Північному Кавказі Путін навів як приклад співробітництва між західними урядами і "терористами". Держдепартамент США поки не відреагував на прохання видання про коментарі в зв'язку з цими заявами Путіна.

Відкритий конфлікт керівника Чечні з федеральним відомством почався після спецоперації 19 квітня, проведеної в республіці Ставропольськими поліцейськими. Підж час неї підозрюваний, що перебуває в розшуку, був убитий. Інцидент обурив Кадирова, який на нараді з чеченськими силовиками дозволив їм "застосовувати вогонь на ураження" у випадку, якщо в Чечні проводяться неузгоджені з владою операції силами з інших республік.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування