Українців у Непалі чекають у консульстві, надішлють літак. Просять не йти в гори

Понеділок, 27 квітня 2015, 10:53

Найближчим часом планується відправити український літак для евакуації громадян України з Непалу, де стався землетрус.

Як повідомляє МЗС, місцем збору громадян України визначено консульство України в Непалі за адресою: House No. 122, Bhagwan Marg, Narayan Chour, Naxal, Kathmandu, Nepal.

"Для відновлення стабільного функціонування міжнародного авіаційного сполучення з Непалом знадобиться декілька днів. Інфраструктура Непалу, в тому числі дорожня, та громадські будівлі зазнали значних руйнувань", - зазначають при цьому у відомстві.

Про перебування громадян України в Непалі, необхідність екстреної допомоги або про інші обставини, що вимагають негайного реагування, українцям слід повідомляти посольству України в Індії за номером +918826297218, на електронну пошту emb_in@mfa.gov.ua; консульству України в Непалі за тел. +977-1-441-6544, +977-1-441-6767, або на цілодобову "гарячу лінію" МЗС України: +38 (044) 238 16 57.

Консул у Непалі забезпечить проживання та харчування громадян України, якщо в них немає безпечного місця для перебування.

У будь-якому разі, у зв’язку із землетрусом у Непалі, МЗС рекомендує громадянам України невідкладно повідомити рідним в Україні, посольству України в Індії або на "гарячу лінію" в МЗС про своє місцезнаходження та можливість зв’язку з ними, щоби в подальшому можна було забезпечити безпечне повернення громадян в Україну.

Дипломати також просять людей повідомляти будь-яку інформацію про інших громадян України, які перебувають в Непалі.

"Наразі громадянам України необхідно неухильно дотримуватися вказівок місцевих органів влади, керівників рятувальних служб, командирів рятувальних загонів щодо заходів безпеки в районі стихійного лиха", - зазначають у МЗС.

"Рекомендується перебувати у безпечному місці, пересуватися тільки перевіреними маршрутами (в жодному разі не наодинці) та враховувати погодні умови і їх прогноз. Просимо зважати на небезпеку сходження лавин, а відтак відмовитися від будь-якого переміщення у високогір’я", - наголошують у МЗС.

Для організації евакуації громадян України до Катманду, столиці Непалу, відряджаються працівники посольства України в Індії.

Як відомо, 25 квітня у Непалі стався землетрус, який спричинив багато руйнувань і жертв. За останніми офіційними даними, кількість загиблих – 3218 людей, постраждалих – 6538. Також близько 90 людей загинули в сусідніх країнах, зокрема в Індії та Китаї.

На Евересті внаслідок сходження лавин, спричинених землетрусом, загинули щонайменше 17 осіб, понад 60 дістали травм.

"Наразі загалом у списках громадян України, які перебувають у Непалі, 149 людей. Із них на зв'язок поки що не вийшли 83", - сказав речник МЗС України Євген Перебийніс агентству "Інтерфакс-Україна" в понеділок.

Українці серед загиблих не зафіксовано.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
12:22
Може бути небезпечно: департамент охорони культурної спадщини КМДА проти демонтажу Арки дружби народів
12:18
Харківську телевежу вдасться відновити лише після завершення бойових дій – ОВА
12:14
Сольський про підозру НАБУ: "Йдеться про події 2017-2018 років, коли я був адвокатом"
12:12
По дорозі в навчальний центр помер військовозобов’язаний: У ТЦК кажуть про приступ епілепсії
12:10
США планують запровадити санкції проти китайських банків через допомогу Росії – WSJ
12:08
ФОТОПереяславський пес Хатіко знайшов люблячу родину та отримав нову кличку
11:49
фотоВійськовий "продав" ухилянту місце в делегації для виїзду за кордон
11:49
Росіяни скидали вибухівку з дронів: поранили жителя Берислава
11:48
відеоКадиров на тлі повідомлення про важку хворобу показав себе у спортзалі
11:43
Росіяни дещо змінили тактику і запускають по кілька дронів із різною періодичністю – ПС
Усі новини...