ОБСЄ та Міноборони - за демілітаризацію Широкиного, "Азов" - проти

Понеділок, 27 квітня 2015, 11:23

Українська сторона вважає пріоритетним питання демілітаризації села Широкине на Донеччині.

Про це повідомляє прес-центр АТО.

Зазначається, що в Широкиному керівник групи української сторони Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін генерал-майор Андрій Таран представив для ознайомлення заступнику глави місії ОБСЄ Александру Хугу та представнику збройних сил Російської Федерації у Спільному центрі пропозиції української сторони щодо комплексу заходів з виконання Мінських домовленостей у частині, що стосується демілітаризованої зони в районі населеного пункту Широкине.

Як зазначив генерал-майор, українська сторона Спільного центру виконала покладене на неї тристоронньою контактною групою завдання і вчасно підготувала проект документа.

"Українська сторона вважає пріоритетним питання демілітаризації села Широкине. При цьому "мінські угоди" й визначені ними принципи та критерії мають бути покладені в основу усієї подальшої роботи на цьому напрямі, - наголосив Таран.

План демілітаризації Широкиного, зокрема, передбачає повне припинення вогню, відведення військових підрозділів сторін на визначену відстань, встановлення веб-камер, а також проведення українськими фахівцями робіт з розмінування села та прилеглої території.

Як відомо, раніше в ОБСЄ висловлювались за найскорішу демілітаризацію Широкиного.

У свою чергу полк "Азов" висловив протилежну думку.

"Наступ на Маріуполь ймовірний. Більш того, якщо українське керівництво погодиться зробити Широкине демілітаризованою зоною, що означатиме його здачу, то "Гради" з широкинського напрямку знову будуть завдавати ударів по мирному населенню Маріуполя", - цитує прес-секретаря полку "Азов "Олександра Алфьорова маріупольске видання 0629.com.ua.

Водночас Алфьоров пояснив "Українській правді", що хоч у полку мають свою позицію щодо Широкиного, але якщо буде наказ, "Азов" відійде з позицій.

"Якщо надійде наказ відійти з Широкиного, ми, звісно, відійдемо. Ми покажемо, що наш полк не тільки один з найсильніших в Україні, але й має високу дисципліну", - заявив прес-секретар.

Як відомо, Широкине залишається "гарячою точкою" зони АТО, де тривають найзапекліші протистояння навіть після відведення важкої зброї.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News