Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Олланд погодився з Путіним, що або "Містралі", або гроші назад - Пєсков

Понеділок, 27 квітня 2015, 13:02

Президенти Росії й Франції Володимир Путін і Франсуа Олланд зійшлися на тому, що Франція або віддасть Росії вертольотоносці "Містраль", або поверне передоплату за них.

Про це заявив прес-секретар глави російської держави Дмитро Пєсков, коментуючи зустріч у Єревані Путіна й Олланда, повідомляє ТАСС.

Терміни виконання зобов'язань поки невідомі "Ні, якихось конкретних дат не звучало", - відповів він на запитання, чи обговорювалися строки вирішення проблеми "Містралів".

При цьому Пєсков підтвердив, що "теми торкалися й у руслі того, що раніше, ще на прес-конференції в Парижі (22 квітня) говорив президент Франції".

"Власне, ця позиція була підтверджена. Позиція дуже проста: або товар, або виплачена, уже оплачена сума. У цілому підтверджено, що сторони на цій позиції сходяться", - сказав прес-секретар Путіна.

За його словами, на зустрічі в Єревані 24 квітня торкалися теми "Містралів" – і "жодних проблем немає".

Олланд за підсумками переговорів з Путіним заявив, що остаточне рішення щодо вертольотоносців поки не ухвалено.

"У тому, що стосується "Містраля", я виклав основи питання: або "Містраль" буде поставлено – але сьогодні ми таке рішення не збираємося приймати. Або буде здійснено компенсацію в тих формах, які ми обговоримо далі. На даний момент жодного рішення не прийнято", - заявив французький лідер.

Перший корабель класу "Містраль", побудований у Франції для Росії, за назвою "Владивосток", було спущено на воду в жовтні 2013 року, і ще в листопаді 2014-го його мали передати ВМФ Росії. Також планувалося, що другий корабель "Севастополь" передадуть російській стороні у другій половині 2015 року,

Однак Париж призупинив передачу вертольотоносця в РФ через агресію Росії у відношенні України – анексію Криму й воєнні дії на Донбасі, які ініціювала і підтримує Москва.

Олланд під час візиту до Києва заявляв, що Франція відшкодує кошти, якщо не передасть Росії "Містралі".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування