Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

З 1,5 мільярда злочинних активів Кабмін повернув 5 тисяч 14 гривень 5 копійок

Понеділок, 27 квітня 2015, 14:52

За три місяці поточного року до бюджету України повернуто корупційних активів на 5 тисяч 14 гривень 5 копійок.

Про це пише виконавчий директор Центру протидії корупції Дар’я Каленюк в статті для "Української правди".

Це 0,00033427% з очікуваних 1,5 мільярда гривень доходів в казну від конфіскованих коштів та коштів, отриманих від реалізації конфіскованого майна, які були привласнені корупційними методами, які уряд Яценюка планував залучити до бюджету.

Як відомо, Українська Держслужба фінансового моніторингу у 2014 р. виявила підозрілих банківських операцій на суму 300 мільярдів гривень.

Вони б мали стати основою розслідувань економічних злочинів, в яких фігурує сума в розмірі 60% всієї дохідної частини бюджету України на 2015 рік. Проте через відсутність національної системи пошуку, конфіскації та управління арештованим і конфіскованим майном, у результаті розслідувань державі повернута сума, менша від вартості паперу матеріалів фінрозвідки, пише Каленюк.

Серед причин провалу повернення злочинних активів називають зокрема погану взаємодію різних правоохоронних органів, суду та органів виконавчої влади.

Ще одна проблема, що є логічним наслідком слабкої взаємодії між органами, – несвоєчасний арешт майна та оголошення про підозру особі. Також - неможливість арештувати майно третіх осіб, що безпосередньо не належить підозрюваному чи обвинуваченому і відсутність одного єдиного органу, відповідального за збереження цього майна до вироку суду.

Раніше повідомлялось, що за даними Генеральної прокуратури, у 2010-2013 роках через банківську систему України було виведено близько 140 мільярдів гривень.

Про термінові кроки, які потрібно зробити, щоб змінити ситуацію детальніше читайте в матеріалі "Місія можлива. Як повернути корупційні активи Україні?".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...