Меркель і Копач згодні: ще немає підстав пом’якшувати санкції Росії

Понеділок, 27 квітня 2015, 16:57

На сьогодні немає передумов для пом'якшення санкцій проти Росії.

Про це заявила прем'єр-міністр Польщі Ева Копач під час прес-конференції з німецьким канцлером Ангелою Меркель у понеділок у Варшаві, повідомляє кореспондент "Укрінформу".

"У нас є згода (з Меркель) щодо оцінки ситуації й основних положень політики щодо України і Росії. Вважаємо, що зараз немає передумов для пом’якшення санкцій проти Росії", - сказала Копач.

За її словами, від ступеню виконання мінських домовленостей залежатиме, чи буде санкції подовжено чи розширено.

Але на сьогодні спостерігачі ОБСЄ не в змозі потрапити в місця, де зберігається важке озброєння проросійських бойовиків, і оцінити, чи воно на 100% відведено на відстань, передбачену мінськими домовленостями.

"Рішення щодо продовження нинішніх чи накладення розширених санкцій на засіданні Європейської ради буде прийнято після дуже ретельного аналізу того, що відбувається в Україні", - зазначила Копач.

У свою чергу, Меркель після переговорів із представниками польської влади у Варшаві сказала: "Очевидно, що виконання цих (мінських) домовленостей триватиме довше, ніж до серпня-вересня".

"Це означає, що в липні ми займемося цією справою й на підставі політичного рішення, спільного рішення, обговоримо продовження або ухвалимо рішення щодо продовження санкцій", - сказала вона, цитує УНІАН.

Меркель нагадала, що на останньому засіданні Ради ЄС у березні лідери ЄС домовилися, що санкції проти Росії будуть залежати від виконання мінських домовленостей.

Копач також додала, що ЄС має підтримувати Україну на всіх європейських форумах і в багатьох напрямах.

"Україна має бути державою, яка сприйматиметься по-особливому. У наступні місяці інтенсивно надаватиметься різного роду підтримка Україні - і не лише гуманітарна допомога, а й у сфері проведення реформ", - наголосила Копач.

Вона також зазначила, що Польща позитивно оцінює зусилля Німеччини і Франції щодо мирного врегулювання конфлікту в Україні. 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування