Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко закликав ЄС продовжити санкції проти Росії

Понеділок, 27 квітня 2015, 17:10

Президент Петро Порошенко закликає Європейський Союз продовжити санкції проти Росії до повного виконання мінських домовленостей від 12 лютого.

Про це він сказав в ході саміту "Україна – ЄС", повідомляють "Українські новини".

"Обмежувальні заходи, вжиті Європейським Союзом до Росії у відповідь на ті дії проти суверенітету, територіальної цілісності і безпеки, стали вимушеним, але необхідним кроком і повинні бути продовжені в повному обсязі до повного виконання "мінських домовленостей", – сказав Порошенко.

Президент додав, що Україна докладає і продовжить докладати всіх зусиль для виконання всіх домовленостей зі свого боку.

Крім того, він підкреслив, що Україна зіткнулася з найбільшою загрозою за весь час незалежності, а саме з збройною агресією з боку сусідньої держави, окупацією частини території, тероризмом, дестабілізацією і фактичним початком гібридної війни.

"Все це стало атакою на саме існування України з боку держави, яка повинна була захищати міжнародний порядок і стабільність в ролі постійного члена Ради безпеки Організації Об'єднаних Націй, яка довгий час декларувала Україні своє братерство", – додав Порошенко.

На його думку, ця загроза має глобальний характер і вимагає спільних дій у відповідь заради захисту європейської безпеки і цінностей.

Як відомо, у березні Європейська рада прийняла політичне рішення продовжити санкції проти Росії до кінця року.

В середині березня канцлер Німеччини Ангела Меркель заявляла, що остаточне рішення про посилення санкцій буде прийнято не раніше червня.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: