Заступник Авакова вів оперативну роботу проти майданівців - Луценко

Вівторок, 28 квітня 2015, 15:26

Нинішній заступник Авакова Василь Паскал відповідав за "оперативний супровід" розслідування справ проти майданівців.

Про це пише народний депутат із фракції "Батьківщина" Ігор Луценко у своєму блозі на "Українській правді".

Нардеп публікує наказ тодішнього першого заступник глави МВС Віктора Дубовика.

Згідно із документом, в МВС було створено групу оперативників, що займалася справою проти майданівців.  При цьому на Паскала було покладено обов’язок "забезпечити контроль за організацією та здійсненням оперативного супроводу досудового розслідування в межах кримінального провадження".

Нагадаємо, справу проти майданівців було порушено за статтею "хуліганство"  (ч.4, ста. 294 - карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років) та за статтею "опір працівникові правоохоронного органу" (ч.2 ст. 342 КК - до двох років ув'язнення)

Як пише Луценко, 12 грудня 2013 року така група була створена.

 Паскал контролював оперативний супровід справи проти майданівців. Для збільшення натисність на фото. Документ Ігоря Луценка
Паскал контролював оперативний супровід справи проти майданівців 
Паскал контролював оперативний супровід справи проти майданівців. Для збільшення натисність на фото. Документ Ігоря Луценка

"Після того були (вже, до речі, задокументовані ГПУ) факти незаконного прослуховування активістів Майдану, а далі – масові викрадення і убивства", - зазначив він.

"Зокрема, у справі про викрадення Вербицького та мене встановлено факт прослуховування міліцією мого телефону. Судячи за даних слідства, нас "вели" оперативники МВС, а тітушки лише виконували останній, фінальний акорд складної операції", - написав депутат.

Він наголосив, що мова не йде про причетність особисто Паскала до того чи іншого конкретного злочину.

"Але він був долучений до того напряму діяльності МВС, котрий давав змогу тітушкам залякувати, нападати на майданівців, викрадати і вбивати. Він координував Систему, ту її частину, що допомагала нас фізично нищити", - зазначив Луценко.

Народний депутат вимагає відставки Паскала.

"Я розраховую виключно на самого Василя Паскала, як на людину, яка, безумовно, має самоповагу та достоїнство. Його найближчий колега Віталій Сакал вже зробив правильний крок", - написав депутат. 

Нагадаємо, раніше Люстраційний комітет направив позов до Окружного адмінсуду міста Києва з вимогою визнати протиправною бездіяльність Кабміну стосовно люстрації та неприйняття рішення про звільнення двох заступників міністра внутрішніх справ. Йшлося про Віталія Сакала, який згодом таки подав у відставку, та Василя Паскала.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування