Глава МЗС Схетина тішиться, що "путінських байкерів" не пустили у Польщу

Середа, 29 квітня 2015, 10:46

Глава МЗС Польщі Гжегож Схетина бачить у ситуації з "путінськими байкерами" доказ того, що Польська держава "існує практично".

Про це він сказав в ефірі польського радіо, передає сайт МЗС Польщі.

"Хороша співпраця польських служб у ситуації з планованим проїздом через Польщу російських мотоциклістів "Нічні Вовки" показала, що "польська держава існує практично, може приймати рішення і втілювати їх", - йдеться у заяві.

Схетина вважає, що польські служби прийняли правильне рішення, не пустивши в країну "путінських байкерів".

"У багатьох нотах з російським посольством ми говорили про відсутність специфікації, відсутність деталей про маршрут, проживання. Ця переписка була дуже жвава, тож російська сторона добре про все знала", - заявив він.

Схетина нагадав, що багато хто, у тому числі росіян, перетинають Польщу, щоб відсвяткувати річницю закінчення ІІ світової війни у Берліні і Польща "не робила з цього ніяких проблем, бо їхні наміри були відкриті і зрозумілі".

Натомість, за його словами, "Нічні Вовки" вдалися до політичних провокацій.

Як відомо, група байкерів "Нічні вовки" 25 квітня вирушила в мотопробіг Москва-Берлін. Мотоциклісти вирішили їхати, незважаючи на заборону в'їзду з боку Польщі та Чехії.

Після відмови у в'їзді до Польщі байкери також спробували підібратися до Європи через Фінляндію, а їхній лідер "попередив" Європу, що вона "дограється з цією русофобією"

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування