Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СБУ затримала 12 провокаторів у Одесі і двох - у Києві

Середа, 29 квітня 2015, 13:29

В рамках зачистки напередодні травневих свят Служба безпеки України затримала в Одесі 12 осіб.

Про це на брифінгу заявила речник відомства Олена Гітлянська.

З її словами, йдеться про чергову сепаратистську мережу.

"Відповідні затримання відбулися протягом кількох останніх годин, загалом антитерористична зачистка триває вже добу. Тривають обшуки і вилучення незаконної друкованої продукції у членів мережі", - сказала вона, пообіцявши повідомити більше подробиць по завершенню операції.

Крім того, за її словами, у Києві були затримані два молодики 19 і 25 років, які закликали до створення "Київської народної республіки". У них вилучені комп'ютери.

"Вказані громадяни за допомогою соцмереж створили групу, яка активно агітувала за створення "Київської народної республіки", поки що лише віртуально. Вони пропагували ідеї "ЛНР" та "ДНР", поширювали фейкові повідомлення", - розповіла речник.

За словами Гітлянської, обидва адміністратори групи затримані 28 квітня, у них вилучено комп'ютерну техніку та антиукраїнські агітаційні матеріали.

"Було проведено експертизу, яка підтвердила, що ці матеріали містять заклики до повалення існуючого конституційного ладу. Сьогодні порушено кримінальне провадження, ведеться слідство", - додала вона.

Як відомо, напередодні 2 травня – річниці трагічних минулорічних подій у одеському Будинку профспілок – у місті значно посилили заходи безпеки для недопущення провокацій.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...