У Міноборони РФ заявили про присутність на Донбасі 70 російських офіцерів

Четвер, 30 квітня 2015, 01:57

З вересня 2014 року по домовленості між генштабами збройних сил Росії і України на південному сході України працюють 70 російських офіцерів.

Про це повідомив заступник міністра оборони Росії Анатолій Антонов, передає ТАСС з посиланням на "Комсомольську правду".

"Вони входять в представництво Міноборони Росії в спільному центрі контролю та координації припинення вогню і стабілізації лінії зіткнення сторін. Крім наших військовослужбовців, до складу спільного центру входять представники збройних сил України, а також невизнаних Донецької і Луганської народних республік", - заявив він.

За словами Антонова, російські офіцери працюють там на прохання української сторони, але в Києві не хочуть визнавати цього публічно.

"Вони (офіцери) працюють "безпосередньо в зоні безпеки, сформованої уздовж лінії зіткнення українських частин і збройних формувань "ЛНР" і "ДНР", - додав Замміністра оборони РФ.

Антонов зазначив, що серед офіцерів є так звані контактні особи, які допомагають вирішувати питання взаємин між збройними силами України і бойовиками.

"У разі порушення перемир'я російські офіцери у взаємодії з представниками місії ОБСЄ виїжджають на місця, фіксують факти - хто і чому застосував зброю", - повідомив він.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування