Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна готова допомогти США розслідувати корупцію Фірташа

Четвер, 30 квітня 2015, 10:12

МВС України разом зі США готове розслідувати кримінальну справу щодо корупційних схем групи компаній Дмитра Фірташа.

Про це заявив глава МВС Арсен Аваков на своїй сторінці Facebook.

У зв'язку із проведеним урядом США розслідуванням кримінальної справи за фактом корупційних схем групи компаній "Ostchem" і розкрадання державного майна України, МВС України заявляє про готовність до співробітництва з Федеральним бюро розслідувань.

"При одержанні офіційних запитів з боку уряду, МВС сприятиме наданню в розпорядження слідства США матеріалів щодо компаній групи "Ostchem", що належать Дмитру Фірташу", - пообіцяв він.

У ході досудового розслідування, слідчі органі України готові діяти відповідно до протоколу міжнародної правової допомоги, маючи на увазі, що механізм міжнародного співробітництва в цій сфері припускає проведення слідчих дій як в Україні, так і в США відповідно до карно-процесуального законодавства двох країн і міжнародних угод.

При цьому Аваков зазначив, що, "чим більше МВС заглиблюється в розслідування схем компаній Фірташа й Льовочкіна, що призвели до мільярдних збитків для країни - тем забавніше дивитися потуги телеканалу "Інтер". Після вчорашньої дії МВС - арешту судом газу фірташівської групи "Ostchem" і сьогоднішньої офіційної позиції МВС у справі про претензії США до Фірташа - Інтер можна ймовірно й не включати. Щоб отрута викритої злості не затопила простір)".

"Деолігархізація, панове Фірташ і Льовочкін. Вголос не говорити - щоб язик не зламати. Краще шепотіть як мантру, і нашептавшись - покайтеся, віддайте державні гроші й розраховуйте на поблажливість... якщо люди вас вибачать", - додав міністр.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування