Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Київрада знову вимагає знести два поверхи у скандальному будинку Філарета

Четвер, 30 квітня 2015, 11:59

Київрада зобов'язала забудовника і колишнього регіонала Володимира Зубика протягом місяця знести верхні поверхи скандального комплексу, який він зводить у Десятинному провулку на замовлення УПЦ КП.

Відповідну вимогу, підписану секретарем Київради Олексієм Резніковим, на своїй сторінці у Facebook оприлюднила активіст Юлія Нікітіна.

"…вимагаємо негайно зупинити будівництво комплексу будівель на пров. Десятинному, 3, літери А, Б та 5, літера Д у Шевченківському районі м. Києва та в місячний термін знести верхні поверхи будівлі до висоти 27 м", – сказано у документі.

Нікітіна пояснила, що мова йде про два верхні поверхи.

Фото: Юлія Нікітіна

Резніков у своєму документі додав, що у випадку невиконання вимоги договір про оренду ділянки буде розірвано, а забудовник – притягнутий до відповідальності за правопорушення у сфері містобудівної діяльності.

Тадааааам!Согласно сегодняшнему письму секретаря Киевсовета Алексея Резникова, тандем Зубика и Филарета за месяц долже...

Posted by Юлия Никитина on Wednesday, April 29, 2015

Як відомо, Київрада прийняла рішення про вимогу знизити висоту будівлі до 27 метрів ще на початку лютого, однак воно досі не виконане. Те засідання проходило у дивних умовах – зокрема, на ньому були присутні люди у формі батальйону "Донбас", які заявили, що захищають інтереси патріарха УПЦ КП Філарета.

Тоді у коментарі "Українській правді" представник прес-служби УПЦ КП Андрій Ковальов підтвердив, що будівля зводиться на замовлення патріархії, однак заявив, що верхні поверхи забудовник добудував на власний розсуд. Втім пізніше церква опублікувала офіційну звернення, у якій заявила, що Ковальов не уповноважений давати такі коментарі, і звинуватила недоброзичливців у тиску.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування