Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У місії ОБСЄ божаться, що росіяни не готували звіт, який обурив штаб АТО

Четвер, 30 квітня 2015, 13:37

У місії ОБСЄ наполягають, що їхній Звіт щодо обстрілів у районі Широкиного 26 квітня, який викликав обурення з боку АТО, базувався на тому, що бачили спостерігачі на місцях.

Про це заявив речник СММ ОБСЄ в Україні Майкл Боцюрків, передає Укрінформ.

"Ми підтверджуємо те, що сказали. Ми бачили це своїми очима. Ми доповідаємо тільки про те, що безпосередньо бачили. Ми перевіряємо багато фактів, про які доповідали. Та доповідь була підготовлена місією, її не робили російські колеги", - сказав він, коментуючи реакцію командування АТО.

Боцюрків також запевнив, що "у Києві перевіряють усю інформацію, яка готується спостерігачами на місцях виключно на підставі побачених подій".

Як відомо, у складі СММ ОБСЄ є 23 росіянина.

Раніше на офіційному сайті СММ ОБСЄ була розповсюджена інформація, з якої випливає, що протягом дня 26 квітня спостерігачі місії в районі населеного пункту Широкине Донецької області зафіксували загалом 413 пострілів із озброєння різних типів, які нібито були здійснені підрозділами Збройних Сил України в напрямку території бойовиків у Донецькій області.

При цьому за цей же проміжок часу на контрольованій Україною території спостерігачами СММ ОБСЄ було зафіксовано лише 2 вибухи від артилерійських снарядів калібром 122 мм на східній околиці населеного пункту Бердянське Донецької області.

З огляду на це командування штабу АТО в середу офіційно заявило, що оприлюднені ОБСЄ дані не відповідають інформації про обстріли контрольованої Україною території, зафіксовані штабом АТО в секторі "М".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування