Держдума готова зняти недоторканність з депутата, який голосував проти анексії Криму

Понеділок, 6 квітня 2015, 12:25

Комітет Держдуми з регламенту підтримав подання Генпрокуратури про зняття парламентської недоторканності з депутата Іллі Пономарьова.

Про це повідомив журналістам депутат Володимир Поневежський ("Єдина Росія"), передає ТАСС.

Питання про зняття недоторканності з Пономарьова запропоновано розглянути на засіданні нижньої палати 7 квітня.

Попередньо всі фракції готові підтримати прохання Генпрокуратури, хоча формально їхні позиції будуть визначені до вівторка. Як нагадав журналістам лідер фракції "Єдина Росія" Володимир Васільєв, "відносно депутатів і нашої, і інших фракцій (правоохоронні органи) не раз виходили з такого роду зверненнями, і ми (Держдума), як правило, їх задовольняли".

Спікер Держдуми Сергій Наришкін раніше заявив, що запит Генпрокуратури в нижню палату парламенту пов'язаний з розтратою у фонді "Сколково".

"У Держдуму надійшло подання Генпрокуратури по Пономарьову з проханням дати згоду на порушення кримінальної справи стосовно депутата Пономарьова за статтями 33 і 160 Кримінального кодексу. У провину ставиться співучасть у розтраті у фонді "Сколково", - сказав Наришкін журналістам.

26 серпня 2013 Гагарінський суд Москви частково задовольнив позов фонду "Сколково", стягнувши з Іллі Пономарьова цю суму, а пізніше Мосміськсуд визнав рішення законним. Як пояснив раніше глава фонду "Сколково" Віктор Вексельберг, позов до Пономарьова був поданий після його відмови відзвітувати про проведення лекцій, за які він за контрактом з фондом отримав $ 750 тис.

Як відомо, Ілля Пономарьов був єдиним депутатом Держдуми Росії, який проголосував проти анексії Криму, ще 6 не голосували, за проголосували 443 депутати (з 450 можливих).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...