Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лутковська заявляє, що Мін'юст не виконав указ президента про ув'язнених

Понеділок, 11 травня 2015, 21:12

Уповноважений Верховної Ради із прав людини Валерія Лутковська заявляє, що Міністерство юстиції не виконало указ президента про переведення установ виконання покарань із окупованих бластей на територію, підконтрольну українській владі.

Про це вона сказала в інтерв'ю "Українським новинам".

"На жаль, указ президента про переведення цих установ на підконтрольну українській владі територію не виконаний Міністерством юстиції. Крім того, мені досі незрозуміло, як можна було залишити на непідконтрольній території соціальні установи, у яких перебувають діти-інваліди, які без сторонньої допомоги ніяк не можуть залишити цю територію", - сказала вона.

З її слів, життя дітей-інвалідів перебуває під загрозою не тільки через бойові дії, а у зв'язку з неможливістю забезпечити їх предметами першої необхідності.

"Наприклад, у Ровеньках неможливо вже використовувати матраци, на яких діти-інваліди постійно лежать. Їх потрібно міняти", - повідомила Лутковська.

Вона додала, що офіс омбудсмена звернувся до волонтерів і неурядових організацій із проханням допомогти у придбанні 80 матраців і передачі їх на непідконтрольну територію для громадян України, які потребують турботи.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: