Під Дебальцевим загинули 70 російських військових - доповідь Нємцова

Вівторок, 12 травня 2015, 01:20

У боях під Дебальцево в Донецькій області в січні-лютому 2015 року загинули 70 російських десантників, не менше 17 з яких - жителі Іванове.

Про це йдеться в доповіді "Путін. Війна", який підготували товариші убитого російського опозиціонера Бориса Нємцова на основі зібраних ним матеріалів, передає РБК.

У доповіді говориться, що на той момент солдатів, що відправляються в Донбас, стали звільняти з армії і видавати за добровольців. Міноборони Росії обіцяло платити компенсації за смерть і каліцтва, незважаючи на звільнення. Однак, стверджується в доповіді, ця обіцянка виконана не була.

Також у доповіді зазначено що з російського бюджету на війну на південному сході України за десять місяців було витрачено близько 53 млрд рублів.

На думку співавтора доповіді директора з макроекономічних досліджень ВШЕ Сергія Алексашенко, 21 млрд руб. потрібно на утримання 6 тис. добровольців, 25 млрд руб. - на підтримку 30 тис. місцевих "ополченців", 7 млрд руб. - на експлуатацію, обслуговування і ремонт техніки.

Крім того, в доповіді повідомляється, що 80 млрд руб. було витрачено владою російських регіонів на утримання біженців з Донецької та Луганської областей України з липня 2014 року.

У доповіді наголошується, що 2 трлн руб. зі своїх зарплат і 750 млрд руб. зі своїх заощаджень, на думку Алексашенко, росіяни втратили за рік після приєднання Криму. Економіст пояснює, що у зв'язку із західними санкціями і відповідним продуктовим ембарго ціни додатково зросли на 5,5%. Саме ця цифра закладена в основу розрахунків.

Раніше повідомлялося, що група опозиційних активістів і журналістів на чолі з Іллею Яшиним завершила роботу над доповіддю про участь військових РФ в конфлікті на Донбасі.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News