Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БПП вимагає запустити в роботу Агентство з відновлення Донбасу

Вівторок, 12 травня 2015, 13:22

У "Блоці Петра Порошенка" наполягають на створенні Агентства з відновлення Донбасу.

Про це заявив у вівторок лідер фракції Юрій Луценко.

Він нагадав, що створення цього агентства передбачено урядовим рішенням, однак попри це воно досі не запрацювало.

На думку Луценка, насамперед агентство має провести переоблік тимчасово переміщених осіб з тим, щоб матеріальна допомога від держави виділялася лише тим людям, які дійсно цього потребують.

"Допомагати треба тим, хто потребує допомоги, але не родичам терористів, які набивають повні кишені пенсійних карток, приїжджають у Лисичанськ, отримують пенсії, говорять про нас, м’яко кажучи, погані слова та їдуть назад", - заявив Луценко.

За його словами, також існують і інші проблеми мешканців окупованих територій, такі як сплата комунальних платежів, працевлаштування цих людей та інші.

"Один орган має акумулювати всі проблеми Донбасу, які наразі розкидані по міністерствах", - заявив Луценко.

На думку лідера БП, агентство має очолити "не депутат, це може бути навіть не уродженець Донбасу, а людина, яка насамперед має практику використання міжнародної фінансової допомоги, а також людина, яка розуміється на гуманітарних проблемах Донбасу".

"Я передав пропозицію нашим мажоритарним депутатам від Донбасу і думаю, що вони зможуть запропонувати уряду своє бачення. Але це не значить, що ми зараз боремося за посаду. Йдеться про створення органу по Донбасу. Наступним має стати такий самий орган по Криму", - сказав Луценко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...