Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Біля Щастя зафіксовано диверсантів, бойовики активізувалися поблизу Мар’їнки - ІС

Середа, 13 травня 2015, 08:31

Бойовики на Донбасі продовжують активно обстрілювати позиції українських військ, у тому числі з важких озброєнь.

Про це пише організатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук ранком 13 травня у Facebook.

Так, упродовж останньої доби в районі Авдіївки позиції українських військ двічі обстріляли 152-мм ствольною артилерією.

Крім того, бойовики активно використовували 120-мм міномети в районі н.п. Піски, Красногорівка, Трудовські, шахти Бутівка. На цих ділянках терористи методично намагаються руйнувати систему оборони українських військ.

На артемівському напрямку (у районі н.п. Луганське, Лозове, Світлодарськ і Миронівське) терористи активно використовували 122-мм артилерію й 120-мм міномети.

Упродовж доби артилерія "російсько-терористичних військ" неодноразово завдавала удари по позиціях українських військ, прикриваючи зосередження на ділянці між Первомайськом і Брянкою значних сил бойовиків, повідомляє Тимчук.

На приморському (маріупольському) напрямку, у районі н.п. Широкине, бойовики використовували для обстрілів 122-мм гармати (гаубиці Д-30 зі складу "верхньої" тактичної групи), а також 120-мм міномети.

Одночасно уздовж узбережжя у напрямку на Маріуполь і північніше міста зафіксовано використання бойовиками БПЛА. Крім того, бойовики продовжують перекидати сили до приморського напрямку.

Відзначається також активізація бойовиків на ділянці Мар’їнка – Степове. У даному районі також зафіксовано спроби терористів вести активну наземну розвідку, зафіксовано кількаразові обстріли з боку снайперських груп супротивника.

У районі н.п. Щастя, Трьохізбьонка й Кримське зафіксовано диверсійно-розвідувальні групи бойовиків. У районі Щастя й Кримського бойовики 8 раз використовували для обстрілів позицій сил АТО автоматичні гранатомети АГС-17 "Полум'я".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: