Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк і Олланд домовилися про інвестиційний саміт у Парижі

Середа, 13 травня 2015, 15:47

Інвестиційний саміт для України відбудеться восени у Парижі.

Про це прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк говорив із президентом Франції Франсуа Олландом.

"Домовилися з Франсуа Олландом провести восени цього року в Парижі інвестиційний саміт", - повідомляється у Твіттері українського прем’єра.

На тому саміті має бути презентовано інвестиційний потенціал України, повідомляє урядовий портал.

Яценюк наголосив на важливості більш активної участі французьких підприємців у відновленні української економіки.

Масштабна приватизація, а також початок функціонування зони вільної торгівлі між Україною та Євросоюзом 1 січня 2016 року відкривають нові можливості для торгівлі та інвестиційних проектів, наголосив прем’єр.

Яценюк і Олланд також домовилися залучити французьких експертів до боротьби з відмиванням грошей та розслідування корупційних злочинів колишніх українських посадовців, багато з яких приховали свої статки у Франції.

Серед інших перспективних напрямків – посилення співпраці у сфері банківського нагляду та взаємодія між митними органами.

На зустрічі у Парижі Яценюк і Олланд обговорили не лише кроки на підтримку України, а й стан виконання Мінських домовленостей, у тому числі постійні порушення вогню з боку керованих Росією бойовиків.

Олланд відзначив важливу роль спільних зусиль міжнародного співтовариства на підтримку України, її європейського вибору та процесу реформ.

У Парижі Яценюк також зустрінеться з прем'єр-міністром Франції Мануелем Вальсом, генсеком Організації економічної співпраці та розвитку Хосе Анхелем Гурріа, а також із представниками ділових кіл Франції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування