Чеботар подає у відставку

Середа, 13 травня 2015, 19:09

Заступник глави МВС Сергій Чеботар подає у відставку.

Відповідну заяву посадовця оприлюднила прес-служба МВС.

Як відомо, про причетність Чеботаря до корупційних схем повідомлялося ще у 2014 році.

Заступник міністра зазначив, що йде з посади через нібито систематичні наклепи у ЗМІ, розповсюдження неправдивої інформації, яка паплюжить його ім’я і репутацію МВС, а також "у зв’язку з тиском на мою сім’ю у вигляді переслідувань, залякувань, погроз та незаконного стеження за мною і моєю сім’єю, включаючи доньку і навіть чотирирічну внучку".

Чеботар запевняє, що його діяльність на посаді заступника глави МВС "була спрямована на оновлення і очищення кадрового складу міліції, організацію якісно нової, сучасної, чесної і ефективної системи органів внутрішніх справ, припинення і розслідування корупційних схем".

Він також повідомив, що "докладав усіх зусиль для підтримки і забезпечення добровільних і спеціальних підрозділів МВС, створених міністром внутрішніх справ, які прийняли на себе перший удар ворога" і пишається цим.

"Я стверджую, що нічим не заплямив свою честь і готовий надати всі документи і будь-які пояснення щодо інкримінованих мені публічно і непублічно епізодів як правоохоронним органам, так і журналістам, для об’єктивного, незаангажованого і чесного розслідування", - йдеться у заяві замміністра.

"Я наполягаю, щоб, не враховуючи мою відставку, органи прокуратури провели ретельне професійне розслідування всіх епізодів корупції, зловживань службовим становищем, перевищень повноважень та інших правопорушень, які були пред’явлені мені в засобах масової інформації", - заявив він.

"Я сподіваюся, що результати розслідування будуть оприлюднені і моє ім’я буде очищено від сфабрикованих звинувачень, а імена замовників і виконавців цього цькування стануть надбанням громадськості", - додав Чеботар, висловивши впевненість, що зможе "захистити своє добре ім’я".

Як відомо, біля будинку Сергія Чеботаря в селі Лісники  напали на знімальну групу телеканалу ZIK.

Як стверджують журналісти, нападниками виявились зять Чеботря Олег Поліщук та його бізнес-патнер Сергій Гаврилко.

13 травня у Верховній Раді група народних депутатів зареєструвала проект постанови про звільнення міністра МВС Арсена Авакова через скандал із Чеботарем.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News