НАТО змінюється через агресію Росії, посилення - найбільше після холодної війни

Четвер, 14 травня 2015, 10:05

Російські дії та постійне посилення агресивності Москви змушує Північноатлантичний альянс змінюватися та тісніше співпрацювати з ЄС.

Про це заявив, відкриваючи засідання глав дипломатичних відомств країн-членів НАТО в Белеку (Туреччина), генсек НАТО Єнс Столтенберг, повідолмяє "Європейська правда".

"Росія, що стає все агресивнішою, силою змінює кордони та залякує своїх сусідів, а на півдні небезпека тероризму досягла безпрецедентного рівня за останній час. Тому нам доводиться змінювати альянс, пристосовуючи до нового середовища", - пояснив він.

За словами генсека, окрім вже здійснених заходів (зокрема, створення сил надшвидкого реагування НАТО) альянс планує розробити механізми спільних з Євросоюзом механізмів реагування на гібридні загрози. На засіданні присутня високий представник ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Федеріка Могеріні.

Як повідомлялося, раніше про необхідність посиленої співпраці з ЄС в цьому питанні детально розповів в інтерв’ю "Європейській правді" представник альянсу Джемі Шеа.

Столтенберг додав, що нинішнє посилення механізмів колективної безпеки – "найбільше за часи, які минули від закінчення холодної війни".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування