Станицю Луганську обстріляли, зруйнували дім. Щастю і ТЕС теж дісталося

Четвер, 14 травня 2015, 10:30

З 21-ї години 13 травня й до опівночі Станиця Луганська та прилегла територія зазнали інтенсивних обстрілів із мінометів, танків та автоматичної зброї.

Про це повідомляє голова Луганської ОДА Геннадій Москаль на своєму сайті вранці 14 травня.

Вогонь вели з правого берега Сіверського Донця, окупованого так званою "ЛНР".

У с. Валуйське, що прилягає до Станиці, снаряд (імовірно, з танка) влучив у приватний житловий будинок на вул. Радянській і сильно пошкодив його. Господар будинку, 76-річний чоловік, дивом не постраждав.

У самому райцентрі снаряди та міни вибухали поблизу опорних пунктів українських силовиків.

Даних про руйнування інфраструктури та постраждалих серед мирного населення чи військових не надходило, детальніша інформація з’ясовується.

Зранку в Станиці Луганській тихо, пошкоджений обстрілом у вівторок газопровід відновлено, всі системи життєзабезпечення функціонують нормально.

Мінометних та гранатометних обстрілів вночі також зазнало місто Щастя, включно з територією теплоелектростанції.

Осколками від мін посічено головний щит диспетчерської, утім станція продовжує працювати в нормальному режимі.

"Ворожі снайпери, очевидно, задля розваги, стріляли по фасадах житлових будинків, на одному з яких куля влучила в електролічильник. Даних про поранених чи загиблих немає", - зазначає Москаль.

Бойові дії за попередню добу зафіксовано також у Троїцькому (Попаснянський район), околиці якого після 8-ї вечора обстріляли з мінометів, та Катеринівці, яка в обід теж зазнала мінометного обстрілу. Обійшлося без постраждалих. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування