Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рада закликала світ вступитися за кримських татар

Четвер, 14 травня 2015, 11:57

Верховна Рада звернулася до світової спільноти з приводу утисків кримсько-татарского народу у окупованому Росією Криму.

За прийняття постанови №2821 проголосували 247 депутатів, передає "Укрінформ".

Згідно з текстом звернення, парламент закликає світ засудити насильницьку депортацію кримськотатарського народу комуністичним режимом СРСР 18 травня 1944 року та нинішні дії Росії, спрямовані на порушення прав та дискримінацію кримських татар як корінного народу України, докласти зусиль для захисту їх прав.

"Верховна Рада звертається до міжнародного співтовариства із закликом докласти всіх зусиль для поновлення права М.Джемілева, Р.Чубарова, І.Юкселя, С.Кадирова на проживання на своїй рідній землі, безперешкодно в'їжджати до Криму та виконувати свої функції як очільників і представників Меджлісу кримськотатарського народу", - йдеться у тексті документа.

Крім того, Рада вимагає у Росіі повернення в Україну сина Мустафи Джемілєва Хайсера, звільнення ув'язненого заступника голови Меджлісу Ахтема Чийгоза та громадських активістів.

Документ направлено до Організаціі Об'єднаних націй, Європейського парламенту, Парламентської асамблеі Ради Європи, Парламентській асамблеї Організаціі з безпеки і співробітництва в Європі.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування