Війна в "зеленці" розгоряється, бойовики намагаються зайти в тил сил АТО - ІС

Четвер, 14 травня 2015, 11:53

Війна в зелених насадженнях на Донбасі розгоряється, бойовики подекуди намагаються пройти в тил до сил АТО.

Про це пише організатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук у зведенні про ситуацію в зоні АТО за добу, 13 травня.

"У районі Кримського, блокпосту №29 і Новотошківки бойовики застосували автоматичні гранатомети АГС-17 і зенітні установки, знову відзначалися спроби ДРГ бойовиків просочитися вглиб бойових порядків українських військ", - пише він у Facebook.

"Війна в "зеленці" розгорається. У районі н.п. Щастя й Миронівське знову зафіксовано снайперів супротивника (у відповідь на снайперський вогонь українські війська застосовують міномети)", - зазначає Тимчук.

"У районі Новотошківки через урочище на околиці даного населеного пункту група бойовиків (20-22 осіб) намагалася перейти лінію фронту й заглибитися в тактичні тили сил АТО. Спробу було зірвано вогнем українських військ", - повідомляє він.

Упродовж доби бойовики постійно обстрілювали позиції сил АТО й цивільних об'єктів на ділянці від Мар’їнки до Авдіївки. У районі Опитного і Авдіївки вони застосовували по українських позиціях 120-мм міномети, у районі Пісків – артилерію 152-мм калібру.

Також у районі Опитного, Авдіївки й Пісків з'явилася бронетехніка бойовиків, із неї обстрілювали українські позиції. У районі Мар’їнки застосовували міномети калібром 82-мм і 120-мм.

"У районі Красногорівки тактичні групи бойовиків під прикриттям вогню з АГС-17 і ЗУ-23-2 намагалися витиснути українські війська із займаних ними позицій. Такі ж спроби з боку бойовиків зафіксовано в районі н.п. Піски й Авдіївка. В усіх випадках українські війська вогнем у відповідь змусили супротивника повернутися на вихідний рубіж", - повідомляє Тимчук.

У районі Широкиного й північніше того району (Павлополь) бойовики кілька разів відкривали вогонь – в основному, зі стрілецької зброї, однак відзначено застосування АГС-17, мінометів ( 120-мм). Також зафіксовано роботу щонайменше одного вогневого підрозділу (батареї) 122-мм ствольної артилерії, з позицій на північний схід від Широкиного за Безіменне.

Також бойовики стріляли зі 122-мм артилерії в районі Новгородського й Широкої Балки (північніше Авдіївки).

На Артемівському напрямку бойовики застосували бронетехніку під прикриттям мінометного вогню. Дрібні бронегрупи бойовиків (2-3 танки) під прикриттям вогню мінометів неодноразово висувалися убік позицій українських військ і відкривали прицільний вогонь по бойовій охороні й позиціях основних сил українських військ.

Подібні випадки фіксуються в районі Луганського, Світлодарська, Майорська.

При цьому відзначається "украй слабка взаємодія між формуваннями "ЛНР" і "ДНР", що оперують на Артемівському напрямку".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News