Голосування за членів до ВРЮ може зірватися через торги фракцій?

Четвер, 14 травня 2015, 14:42

У фракції БПП сподіваються на результативне голосування по членах Вищої ради юстиції під час вечірнього засідання в четвер.

Про це повідомив журналістам після ранкового засідання лідер фракції Юрій Луценко.

За його словами, у перерві члени БПП та Народного фронту намагаються переконати колег з інших трьох фракцій у необхідності прийняти рішення по цьому питанню.

"У всіх трьох фракціях є люди, які збираються голосувати, і вони розуміють необхідність очищення судів, але керівництво не може поки що домовитися про третього кандидата в члени ВРЮ і для цього наводяться різні відмовки. Але справжньою причиною є бажання отримати ще посади в інших органах влади", - сказав Луценко.

На уточнення, чи йдеться про посаду голови рахункової палати, Луценко відповів: "І рахункової палати, і Фонду держмайна і Антимонопольного комітету".

"Але це неприйнятно. Це не базар, а це – парламент, який має сформувати орган для очищення судів. Якщо хочете поговорити про Рахункову палату, будь ласка, буде відкрита розмова. Про антимонопольний та інші органи так само. Але не можна перетворювати це в банальні торги за посади", - сказав він.

За словами Луценка, в будь-якому разі коаліція планує вирішити, чи голосувати за дві вже висунуті кандидатури, чи голосувати за трьох.

"Неголосування взагалі означатиме підігрування судовій мафії", - сказав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...