Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко: Не існує альтернативи повному втіленню Мінських угод

П'ятниця, 15 травня 2015, 21:38

Президент України Петро Порошенко заявив, що не існує альтернативи повному втіленню Мінських угод.

Про це він сказав на засіданні Національної ради реформ.

Глава держави поінформував присутніх про підсумки своїх переговорів з держсекретарем США Джоном Керрі та його помічником з питань Європи та Євразії Вікторією Нуланд, а також про результати зустрічей з європейськими лідерами, які відбулись напередодні.

"Україна має надійних партнерів в особі Європейського Союзу та Сполучених Штатів Америки", – сказав Порошенко, цитує його прес-служба.

Він заявив, що Україна залишається серед найголовніших питань зовнішньополітичного порядку денного США та відзначив дипломатичні зусилля США у двосторонньому діалозі з Росією для забезпечення повного виконання Мінських домовленостей.

"Сьогодні не існує альтернативи повному втіленню Мінських угод, і це чітка, скоординована позиція із США, а також із нашими партнерами в "Нормандському форматі" Німеччиною і Францією", – заявив Порошенко.

Президент зазначив, що питання Криму також залишається серед першочергових.

"Наші зусилля – мої, уряду, зокрема Міністерства закордонних справ, парламенту приносять свої плоди, і нам вдається забезпечити міжнародну солідарність", – додав він.

Однак, як наголосив Порошенко, Україна має водночас демонструвати прогрес як у забезпеченні безпеки своїх кордонів, ефективності і боєздатності Збройних Сил, так і прогрес у проведенні реформ економіки, судової гілки влади і, ключове, в подоланні корупції.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування