Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Призовник з Мурманська відмовився від армії через Донбас і подав на Росію до Євросуду

Понеділок, 18 травня 2015, 14:39

Російський призовник подав позов у Європейський суд із прав людини у зв'язку із ситуацією в Україні.

Про це пише Комерсант.

У Європейський суд із прав людини  подана скарга російського призовника, що вимагає надати йому право пройти альтернативну цивільну службу замість перебування в збройних силах РФ.

Сергій Холкін відмовляється йти в армію через конфлікт на сході України.

Скарга "Холкін проти Росії" подана в ЄСПЛ співробітниками правозахисної організації "Солдатські матері Санкт-Петербурга" у Міжнародний день призовника 15 травня.

Право на заміну військової служби мають громадяни, чиє віросповідання або переконання не дозволяють брати в руки зброю, а також представники корінних і нечисленних народів, що займаються традиційними промислами.

Згідно з матеріалами, поданими до ЄСПЛ, житель Мурманська Холкін прийняв рішення домагатися права проходження АЦС у вересні 2014 року.

Приводом для відмови від військової служби, стверджує сам Холкін, послужили події на сході України.

У військовому комісаріаті вважають, що Холкін не є переконаним пацифістом, тому що він сам же повідомив, що ці погляди сформувалися лише минулого літа — при перегляді новин з Донбасу.

До того ж висновку прийшли й мурманські суди різних інстанцій. Як говориться в скарзі, ці дії російської влади заявник вважає порушенням ст. 9 Європейської конвенції про права людини, що гарантує право на свободу поглядів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування