ОБСЄ: луганські сепаратисти мають наказ не пускати спостерігачів у прикордонну зону

Вівторок, 19 травня 2015, 06:35

Організація з безпеки і співпраці в Європі повідомляє, що луганські сепаратисти підтвердили заборону спостерігачам її Спеціальної моніторингової місії в Україні відвідувати прикордонну з Росією зону, передає Радіо Свобода.

Як мовиться в повідомленні, минулими вихідними спостерігачі говорили з "командиром прикордонного загону" у Краснодоні Луганської області, і той наголосив, що має чіткий наказ від "вищого командування" не пропускати до прикордонної зони членів місії без спеціального письмового дозволу від структур угруповання "ЛНР".

Однак, мовиться в повідомленні, співрозмовник натякнув, що можливі й якісь інші тимчасові домовленості.Минулого тижня в ОБСЄ вже повідомляли, що 13 травня про таку ж заборону повідомив спостерігачам у Свердловську на Луганщині "атаман казаків", який сказав, що територія завширшки 1–2 кілометри вздовж захопленої сепаратистами ділянки українсько-російського кордону для них буде закрита.

Мінські домовленості про врегулювання в частині сходу України передбачають вільний доступ спостерігачів ОБСЄ на всій території України. Росія, однак, не допускає їх до окупованого наразі Криму. А в зоні проведення антитерористичної операції спостерігачі постійно скаржаться, що більші чи менші обмеження встановлюють для них обидві сторони.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування