Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росіяни намагалися вбити своїх, коли тих затримала українська сторона - Клімкін

Вівторок, 19 травня 2015, 08:40

Коли росіяни зрозуміли, що спецпризначенці ГРУ затримані українськими військовими, то спробували їх убити.

Про це у Брюсселі журналістам заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, передає 5 канал.

Появу російських військових в українському шпиталі глава МЗС прокоментував фразою – "урятувати від своїх".

"Наші військові фактично тягли їх на своїх плечах, щоби врятувати їм життя. Росіяни, коли зрозуміли, що ті в наших руках, намагалися їх убити. Це випадок за межами розуміння", - підкреслив він.

Клімкін також заявив, що двоє російських офіцерів зі спеціального угруповання перетнули український кордон із конкретною метою – вчинити терористичний акт на території України. "І хочу наголосити, що для мене це не лише політичний аспект, але й моральний", - додав керівник закордонного відомства.

Нагадаємо, російські спецназівці потрапили в полон, коли у складі диверсійно-розвідувальної групи намагалися захопити стратегічний міст в районі н.п. Щастя.

Один з військових РФ - Олександр Александров, сержант з третьої бригади спецназу в Тольятті (РФ), контрактник, служить з 12 грудня 2012 року. Він розповів про те, що група базувалася в Луганську.

Другий - капітан Євген Єрофєєв родом з Куйбишева.

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що російських військових на Донбасі не було і немає, а питання про перевірку інформації щодо затримання спецназівців потрібно адресувати не в Кремль, а в Міноборони.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування