Між охоронцями забудови на Осокорках та її противниками відбулися сутички

Вівторок, 19 травня 2015, 20:45

Між противниками скандальної забудови торгового центру на Осокорках, в Києві, та охоронцями об'єкту у вівторок ввечері виникла сутичка.

Як повідомляє "Укрінформ", на будівництві зібралося до 200 активістів, серед них багато жінок і дівчат. У руках вони тримають аркуші паперу із гаслами "Ні" забудові ціною зелених насаджень", "Ми хочемо тонути у зелені, а не у брехні" тощо.

На місці події перебуває багато міліціонерів, біля виходу зі станції метро "Осокорки" наразі стоїть 5 автобусів, на яких приїхали правоохоронці. Правоохоронці розосередилися по всьому периметру об’єкту, є також підрозділ спецпризначення.

Будівельний об’єкт охороняють люди у камуфляжах і балаклавах із білими пов’язками на рукавах, їх не менше 60 осіб. Деякі з цих людей у бронежилетах. Поряд із ними стоять молодики з такими самими пов’язками, які теж охороняють периметр. Вони не називають себе.

Активісти вимагали, аби міліція перевірила у молодиків документи, але правоохоронці відмовляються.

Обстановка напружена і загострюється. Активісти почали виламувати стовпчики, на які мали кріпитися секції залізного паркану, яким не встигли обнести весь об'єкт. Охоронці об'єкту кинулися їм навперейми, виникла сутичка.

Наразі пролунав сильний звук, схожий на розрив димової шашки. Учасники протистояння жбурляють одні в одних камінням і всім, що потрапляє під руку.

Якась сторона конфлікту запустила феєрверки у бік опонентів. Тільки після цього міліція почала розбороняти учасників сутички.

Один з активістів потребує медичної допомоги, її надають представники Червоного Хреста.

Охоронці випускають феєрверки з ракетниць просто у натовп пікетувальників.

Активісти перекрили рух проспектом Бажана, але міліція вивела пікетувальників з проїжджої частини.

Після цього учасники акції протесту почали зносити паркан навколо будови. Люди в камуфляжах їм не перешкоджали, міліція теж.

Правоохоронці відтіснили протестувальників від паркану й затримали найактивніших з них.

Люди в балаклавах спостерігають за цим процесом, але не втручаються.

Паркан навколо будівництва наполовину зруйнований.

Фото: Тамара Кудрявченко
Фото: Тамара Кудрявченко
Фото: Тамара Кудрявченко
Фото: Укрінформ

За даними Головного управління МВС у Києві, станом на 21:20 працівники міліції стали "живим ланцюгом між двома конфліктуючими сторонами".

"За попередніми даними внаслідок конфлікту постраждало кілька громадян. За деякий час агресивно налаштовані громадяни поламали паркан, почали кидати каміння, петарди, феєрверки… Внаслідок цих дій між ними та охоронцями буд майданчику почалася сутичка", - повідомили у міліції.

Наразі на місці події лікарі надають медичну допомогу постраждалим.

"За протиправні дії навколо будівельного майданчика працівники міліції доставили до Дарницького районного управління міліції 3 осіб. Вони надають свої пояснення щодо подій", - додали в ГУ МВС Києва. 

Вночі 19 травня на майданчику біля метро "Осокорки" знову виріс скандальний будівельний паркан, попри мораторій за особистим підписом мера Віталія Кличка і неабиякий спротив громадськості.

На зеленій зоні біля метро планують звести двоповерховий торговий центр, загальною площею 3,8 тисячі квадратних метрів.  

За наявною інформацією, забудовником цього об'єкту є "Скай-Буд ЛТД", що належить депутату Київради від "УДАРу" Сергію Котвицькому.

Як відомо, протести проти цього будівництва тривають ще з червня минулого року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування