За хабарі затримані глава «Антикорупційного комітету» і чиновники міськрад - МВС

Середа, 20 травня 2015, 00:51

У Києві за отримання хабара затримані посадові особи Шевченківської РДА.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав міністр МВС Арсен Аваков.

За його словами, затримані перший заступник голови Шевченківської РДА Віктор Андрєєв і перший заступник директора комунального підприємства "Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Шевченківського району" Петро Романюк вимагали від працівника КП "Сирець" хабар.

"Хабарі в розмірі 73 500 гривень вони хотіли отримати за надання ордера на службове житло і можливість його подальшої приватизації", - йдеться в повідомленні.

Чиновники були затримані "на гарячому" в момент розподілу хабара.

Також на хабарі в Запоріжжі були спіймані депутат міської ради від "Комуністичної партії" і керівник місцевої організації "Антикорупційний комітет".

Зазначені особи вимагали 10 000 доларів від в.о. міського голови Запоріжжя за зняття з порядку денного сесії міськради проекту рішення про дострокове припинення його повноважень як секретаря міської ради і виведення його зі складу виконкому.

19 травня чиновники були затримані "на гарячому" під час отримання першої частини хабара в сумі 8000 доларів від юриста, який діяв за дорученням виконуючого обов'язки міського голови.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 "Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою" КК України.

"Правопорушникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна", - зазначив Аваков.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування