Уряд проситиме Раду дозволити миротворцям приїзд до України

Середа, 20 травня 2015, 13:50

Кабінет міністрів проситиме Верховну Раду дозволити допуск іноземних збройних підрозділів для виконання миротворчої місії.

Про це заявив прем’єр-міністр Арсеній Яценюк на засіданні уряду 20 травня.

"Ми звертаємося до парламенту (з проханням – ред.) змінити закон про порядок допуску та умови перебування підрозділів збройних сил інших держав на території України", - сказав він.

"Уряд пропонує, щоби парламент розглянув питання і дав можливість допускати іноземні підрозділи на територію України у тому випадку, якщо такі іноземні підрозділи здійснюють операції з підтримки миру і безпеки на підставі рішень Організації об’єднаних націй або Європейського Союзу", - заявив Яценюк.

Він нагадав, що президент і Рада національної безпеки України виступили з ініціативою щодо запровадження миротворчого контингенту на території Донецької і Луганської областей, які тимчасово не підконтрольні українській владі.

"І з метою виконання мінських домовленостей та відновлення повноцінного контролю української держави над окремими територіями Донецької і Луганської області, а також відновлення повноцінного контролю над державним кордоном між Україною та Російською Федерацію, ми звернулися з тим, щоби наші західні партнери і Організація об’єднаних націй розглянули питання щодо розміщення такого миротворчого контингенту…", - сказав Яценюк.

"Зараз, після останньої зустрічі президента України і моєї зустріч з генеральним секретарем ООН, розглядається питання щодо розміщення офісу підтримки Організації об’єднаних націй саме на території Донецької й Луганської областей з тією метою, щоби забезпечити виконання мінських домовленостей і якомога швидше прибрати російських окупантів і агресорів з території України і відповідним чином забезпечити мир і стабільність в Україні і в Європі", - додав він.

"І ми будемо просити президента визначити цей законопроект як невідкладний", - повідомив прем’єр.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування