Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Гройсману поскаржилися, що Ляшко і Ко тиснуть на омбудсмена

Середа, 20 травня 2015, 15:20

"Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів" заявляє, що депутати здійснюють тиск на омбудсмена Валерію Лутковську.

Про це йдеться у відкритому зверненні, адресованому голові парламенту Володимиру Гройсману і оприлюдненому на сайті асоціації.

Як відомо, депутат Олег Ляшко пропонує зняти Лутковську шляхом скасування постанови парламенту про її призначення. Відповідний проект постанови у Верховній Раді декілька депутатів зареєстрували 18 травня.

"Цим листом повідомляємо про грубе порушення групою народних депутатів "Паризьких Принципів", затверджених резолюцією 48/134 Генеральної Асамблеї ООН від 20 грудня 1993, шляхом втручання в діяльність омбудсмена та здійснення відвертого політичного тиску на національну інституцію з прав людини – уповноваженого Верховної Ради з прав людини", - заявляє асоціація.

За її твердженням, реєстрація проекту постанови, "спрямованого на  звільнення уповноваженого в обхід закріпленої законом процедури, свідчить про відсутність будь-яких зауважень по суті діяльності уповноваженого та про відвертий політичний тиск на омбудсмана, спричинений принциповою позицією, яку займає уповноважений щодо низки ініціатив уряду та народних депутатів, що містять загрози  для прав і свобод людини".

У зверненні, відкритому до підписання, асоціація наголошує на неприпустимості втручання в діяльність омбудсмана та здійснення політичного тиску на нього.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: