Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Начальник міліції Києва попросив Кличка розібратися зі скандальними забудовами

Середа, 20 травня 2015, 20:16

Начальник київської міліції Олександр Терещук попросив мера столиці Віталія Кличка розібратися із незаконними забудовами.

Про це йдеться у його заяві, оприлюдненій на сайті МВС.

"Звертаємося до вас із наполегливим проханням провести інвентаризацію київських будівництв, ініціювати проведення аудиту документації забудовників і на спеціальній комісії КМДА визначити, які з цих будівництв мають належним чином оформлені дозвільні документи, а які – ні, та оприлюднити цю інформацію", - попросив Терещук.

"По будівництвах, які викликають супротив зі сторони громадськості та мешканців, просимо провести відкриті громадські слухання, запросити зацікавлені сторони та вирішити спірні питання", - додав він.

Терещук заявив, що міліція реагуватиме на агресію та припинятиме зіткнення, але надалі "не буде виступати арбітром у суперечках між комерційними забудовниками і територіальними громадами".

Начальник київської міліції наголосив, що "конфлікти, не розв'язані на рівні міської влади, і рішення, що не прийняті вчасно, провокують силові зіткнення на вулицях Києва".

Він зазначив, що, зокрема,  будівельний майданчик на Осокорках досі є об’єктом підвищеної загрози громадській безпеці.

"Заявляємо, що до вирішення означених питань на муніципальному рівні правоохоронці Києва будуть діяти у межах своєї компетенції і не виступатимуть "регулятором" конфліктів, підміняючи собою міську владу. Ми наполегливо закликаємо та вимагаємо від міського голови та депутатів міської ради Києва вжити невідкладних заходів для врегулювання конфліктних ситуацій", - заявив Терещук.

Як відомо, в зеленій зоні біля метро "Осокорки" планують побудуватидвоповерховий торговий центр, загальною площею 3,8 тисячі квадратних метрів.

За наявною інформацією, забудовником цього об'єкта є "Скай-Буд ЛТД", що належить депутату Київради від "УДАРу" Сергію Котвицькому.

Вночі 19 травня на майданчику біля метро знову виріс будівельний паркан, незважаючи на мораторій з особистим підписом мера Віталія Кличка і великий спротив громадськості.

До вечора на місці будівництва зібралася акція протесту, під час якої відбулися зіткнення з міліцією та охороною майданчика.

Згідно з інформацією, в результаті протистоянь поранення отримали 30 активістів, а 15 міліціонерів опинилися в лікарні.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування