Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Місія ОБСЄ побачила в Пісках воронку, можливо, від фосфорної міни – звіт

Середа, 20 травня 2015, 22:20

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ зафіксувала поблизу селища Піски слід від, можливо, фосфорної міни, але доказів цього не має.

Про це йдеться в звіті спецмісії від 19.30 19 травня, опублікованому в середу ввечері.

"СММ разом із співробітниками спільного центру з контролю і координації (...) вирушила в Піски (підконтрольне уряду, за 7 км на північний захід від Донецька) і зустрілася там з командиром частини Збройних сил України, розташованої на південному сході Пісок, який повідомив, що під час обстрілу увечері 18 травня двоє солдатів були поранені, один серйозно", - сказано в заяві.

"Потім представників СММ провели до місця, по якому, як стверджується, був здійснений постріл міною з білим фосфором", - йдеться у звіті.

У СММ заявили, що, за словами одного з солдатів, обстріл стався близько півночі 18 травня.

"Спостерігачі СММ помітили воронку менше 1 м в діаметрі і в глибину 50 см, яка могла бути результатом пострілу міномета калібру 82 мм", - підкреслюється в звіті.

За їхніми словами, незважаючи на слова двох представників спільного центру про те, що була використана міна з білим фосфором, спостерігачі СММ не змогли підтвердити її використання на підставі наявних доказів та аналізу двказаного місця.

Представники СММ також зустрілися з українським і російським представниками спільного центру з контролю і координації в Соледарі.

Їм були надані журнали зі звітом про події, в яких зазначено про 71 порушення режиму припинення вогню (при цьому не названий відповідний період).

Раніше спільний центр з контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін повідомляв про те, що бойовики обстрілювали н.п. Піски в ніч на 19 травня, ймовірно, фосфорними боєприпасами.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...