США заявили про відсутність планів щодо розміщення системи ПРО в Україні

Четвер, 21 травня 2015, 01:46

У Вашингтона і НАТО немає планів щодо розміщення елементів системи ПРО в Україні.

Про це повідомляє РБК.

США і НАТО не збираються розміщувати елементи системи ПРО на Україні. З такою заявою виступила в середу на брифінгу офіційний представник Держдепартаменту США Марі Харф.

"Добре відомо, що всі існуючі, а також заплановані для розміщення елементи системи ПРО перебувають і можуть перебувати тільки на території країн Альянсу", - заявила Харф. "І звичайно, системи ПРО НАТО не спрямовані проти Росії, їхня мета - захист від загроз, що виходять від Близького Сходу", - додала вона.

Коментар Харф послідував на тлі заяви секретаря РНБО Олександра Турчинова про те, що Україна може розпочати консультації щодо розміщення в країні компонентів системи ПРО. Секретар РНБО не виключає, що для захисту від ядерної небезпеки Київ "змушений буде проводити консультації з розміщення компонентів системи ПРО на території України".

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков, коментуючи ініціативу Турчинова, заявив, що якщо мова йде про розміщення на території України елементів американської ПРО, то це може сприйматися "тільки негативно". За його словами, це буде являти загрозу Росії і спричинить "необхідність прийняття відповідних заходів для забезпечення власної безпеки"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News