Дуров відповів на слова Пєскова про його звільнення з "ВКонтакте"

Четвер, 21 травня 2015, 03:45

Павло Дуров відповів прокоментував слова прес-секретаря президента Росії Дмитра Пєскова про те, що Кремль не має відношення до відсторонення Дурова від керівництва соціальною мережею "ВКонтакте".

Свій коментар Дуров опублікував на сторінці "ВКонтакте".

"Дмитро Пєсков частково правий, і, якщо почитати мої інтерв'ю, а не їх інтерпретації, то слів на кшталт "Кремль відібрав мережу" там не буде. Однак для західних журналістів і їх читачів, не досвідчених в хитросплетіннях російського політичного життя, прізвища на кшталт "Сечин" є синонімом поняття "Кремль", - написав Дуров.

Творець "ВКонтакте" зазначив, що зараз це не має особливого значення. Також він висловив подяку "тим силам в Росії", які стимулювали його перехід до глобального проекту від російського.

Раніше 20 травня Пєсков заявив, що Кремль не має відношення до відсторонення Дурова від керівництва соціальною мережею.

"Як Кремль може віднімати компанію? Як Кремль міг вимагати закриття сторінок? Так не можна говорити, що Кремль вимагав, можна сказати, що з Кремля дзвонив Петров-Сидоров, наприклад, або ще хтось. Тут потрібно все-таки бути більш конкретним, тим більше, якщо висуваються такі претензії. Ці претензії повинні бути чимось підкріплені ", - зазначив Пєсков.

Творець соціальної мережі "ВКонтакте" Павло Дуров виїхав з Росії у квітні 2014 року. Він продав свою частку гендиректору "Мегафона" Івану Тавріну, і менеджмент компанії звільнив його з посади генерального директора.

У вересні Mail.ru Group придбала частку "ВКонтакте", що залишилася і стала власником компанії. Генеральним директором "ВКонтакте" призначили Бориса Добродєєва.

Раніше Дуров повідомляв, що  Федеральна служба безпеки Росії вимагала від його компанії особисті дані організаторів груп Євромайдану. Проте Дуров відмовився їх надавати, зазначивши, що це було б не лише порушенням закону, а й зрадою всіх тих мільйонів жителів України, які довірилися "ВКонтакте"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування