КНДР продемонструвала фейкові фотографії запуску ракети з підводного човна

Четвер, 21 травня 2015, 04:34

Північна Корея, можливо, ще на роки далека від розвитку таких технологій, а фотографії, які демонструють запуск ракети з підводного човна були "відфотошоплені" державними пропагандистами.

Про це заявили американський адмірал Джеймс Вінефелд і німецькі фахівці, передає Reuters.

Північна Корея, яка перебуває під санкціями США і ООН за ракетно-ядерні випробування, 9 травня заявила про успішне випробування пуску балістичної ракети з підводного човна.

У середу КНДР застерігала США не оскаржувати її право розвивати свою військову міць і хвалилася можливістю мініатюризувати ядерні боєголовки. Але Північна Корея як і раніше далека від розвитку технології обладнання підводних човнів балістичними ракетами, заявив американський адмірал віце-голова Об'єднаного комітету начальників штабів Джеймс Вінефелд.

"Їхнім розумним відео редакторам і політтехнологам не вдалося нас переконати", - додав він.

Думку адмірала підтримали і німецькі інженери аерокосмічної галузі Маркус Шиллер і Роберт Шмук. Вони заявили, що фотографії запуску були сильно модифіковані. Зокрема вони звернули увагу на те, що вогняний шлейф від ракети не збігається з відображенням у воді. Фахівці також припустили, що ракета була запущена зі спеціально розробленої зануреної баржі, а не з підводного човна.

На державному телебаченні КНДР продемонстрували ракету високо в небі, що залишає слід білого диму, в той час як на інших фотографіях білого диму немає, що дозволяє припустити, що це знімки різних ракет з різними руховими системами, зазначили вони.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News