Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кличко попросив депутата-забудовника з Осокорків скласти мандат. Той не погоджується

Четвер, 21 травня 2015, 12:11

Мер Києва Віталій Кличко звернувся до депутата Київради від фракції "Удар-Солідарність" Сергія Котвицького, що веде скандальне будівництво на Осокорках, скласти депутатський мандат.

Про це він заявив на засіданні Київради 21 травня, повідомоляє "Українська правда.Київ".

"Якщо депутат ставить на перше місце свої бізнес-інтереси, то він не повинен перебувати в цьому залі. Депутат Київради Сергій Котвицький зараз знаходиться в цьому залі. І я звертаюся до вас, щоб ви склали мандат", - сказав Кличко.

Мер також звернувся до депутатів з проханням переглянути договір про право оренди земельної ділянки біля станції метро "Осокорки" на засіданні 28 травня у зв’язку з низкою протестів і сутичок, що виникли на цьому будівництві.

"Прошу профільні комісії розглянути проект рішення як невідкладний і винести його на голосування на наступному засіданні 28 травня", - сказав Кличко.

Котвицький від фракції "Удар-Солідарність" у свою чергу заявив, що не має стосунку до компанії, яка встановила паркан біля метро "Осокорки", але називає це будівництво повністю законним.

"До товариства "Скай-Буд", з яким мене пов’язують, на сьогоднішній день я не маю ніякого відношення", - сказав Котвицький.  

При цьому він додав, що документи на будівництво на Осокорках у порядку і оформлювалися вони при трьох столичних владах.

"Рішення про надання земельної ділянки – при Черновецькому (екс-мер Києва Леонід Черновецький – ред.), підписання договору оренди – при Попові (екс-голова КМДА Олександр Попов – ред.), документація погоджена та отримана – при Кличку. Потрібно шукати компроміс, який захистить інтереси киян та бізнесу", - заявив Котвицький.

На що мер Києва Віталій Кличко попросив депутата довести це.

"Тут пролунало, що всі дозволи дав Кличко. Оприлюдніть всі документи, щоб це була відкрита інформація. Це буде правильно", - сказав міський голова.  

Він також додав, що дозволу на встановлення паркану "Скай-Буд" так і не отримала.

"Документи ми перевіряли – вони були отримані відповідно до всіх норм. Але дозволу на встановлення паркану сьогоднішня влада не давала. Дозволи були оформлені декілька років тому. Але дозволу на паркан ми не давали – і це є порушення", - сказав Кличко.

У свою чергу депутат від "Удар-Солідарність" Олександр Харченко заявив, що земельна комісія може не прийняти рішення про незаконність будівництва на цій земділянці, якщо забудовник має всі дозволи.

За даними "Українських новин", Сергій Котвицький є представником девелоперської компанії "Трійка капітал груп", у віданні якої перебуває компанія-забудовник земділянки на Осокорках.

Як відомо, на засіданні 21 травня Київрада мала намір розірвати договір оренди земельної ділянки біля станції метро "Осокорки", де ввечері 19 травня виник черговий конфлікт між місцевими мешканцями і представниками забудовника.

У результаті протистоянь поранення отримали 30 активістів та 15 міліціонерів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
22:51
відеоЗеленський: Готуємо документи, які точно стануть новинами в найближчі тижні
22:44
В Естонії на 9 травня заборонили пов’язані з агресією РФ публічні зібрання і символіку
22:18
Близько половини із запущених РФ північнокорейських ракет вибухнули в повітрі – Костін
22:13
велоспортЯрослав Попович про перемогу його команди на 4 етапі Джиро: Всі відпрацювали на 100%
21:54
Уряд змінив умови оренди держмайна на час воєнного стану: хто зможе не платити
21:44
фотоНа війні в Україні загинули ще двоє грузинських добровольців
21:27
фото"Схеми": Заступник генпрокурора живе у будинку, який куплений в 6 разів дешевше за ринкову ціну
21:09
фото7 людей постраждали від російських обстрілів на Дніпропетровщині, серед них 6-річна дитина
21:01
OpenAI запускає інструмент для виявлення діпфейків на тлі скандалів з впливом ШІ-контенту на вибори
20:38
Польща підняла в повітря винищувачі через російський літак над Балтійським морем 
Усі новини...
Реклама: