У «ЛНР» матері-одиначки намагалися зупинити російський «гумконвой» - ОБСЄ

П'ятниця, 22 травня 2015, 03:52

В окупованому бойовиками "ЛНР" Краснодоні близько 10 матерів-одиначок вийшли на акцію протесту.

Про це йдеться в доповіді Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні за 20 травня, яка була опублікована в четвер.

"Жінки, всі матері-одиначки з Краснодона, сказали, що приїхали в Луганськ зустрітися з "владою", оскільки вони не отримали соціальної та фінансової допомоги", - йдеться у звіті.

Мітингувальники стверджували, що така ж ситуація спіткала не тільки близько 2000 жінок, але і приблизно 5000-6000 осіб, серед яких і діти.

За словами жінок, в "ЛНР" їм сказали, щоб вони відкрили банківські рахунки в рублях, але через низькі потужності двох відповідних відділень банку та велику кількість людей, які хочуть отримати банківські послуги, їм це зробити не вдалося.

Крім того, деякі з матерів-одиначок повідомили, що у них немає дійсних паспортів або інших документів, що заважає їм перетнути кордон в РФ, щоб отримати медичну допомогу для дітей, наприклад, необхідні щеплення.

Жінки відзначили, що в Краснодоні немає медичної допомоги, яку вони могли б собі дозволити.

Крім того, ціни на дитяче харчування в п'ять разів вище, ніж раніше.

Самотні матері заявили, що вони будуть намагатися зупинити наступний "гуманітарний" конвой з РФ і вимагати "гумпомощь".

"Вони провели зустріч з "міністром соціального захисту", який обіцяв їм допомогу у відкритті банківського рахунку. За їх інформацією, дві з десяти протестуючих матерів-одиначок отримали термінову соціальну виплату в розмірі 1000 гривень", - наголошується в доповіді.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування