ІС: У Макіївку привезли 6 "Гвоздик", під Алчевськом бачили 4 "Кушеток-Б"

П'ятниця, 22 травня 2015, 11:41

У Макіївку для бойовиків прибуло 6 одиниць 122-мм САУ 2С1 "Гвоздика", повідомляє організатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

За його даними, раніше в тому районі зафіксували 4 замаскованих 152-мм САУ 2С3 "Акація".

А в Петровському районі Донецька відзначається посилення місцевого "гарнізону" бойовиків – додатково прибуло до 100 осіб.

У районі Мар’їнки зафіксовано два нові підрозділи бойовиків: один – із мінометами (шість 120-мм мінометів і шість 82-мм "Васильків") і декількома ББМ (8 одиниць, в основному БТР і БРДМ) і вантажівками, другий – 6 танків (частина з них небоєготова) і 15-16 ББМ (включаючи МТ-ЛБ із ЗУ-23-2, БМП-2 і 4 БТР-80).

У районі Пантелеймонівки й Ясинуватої бойовики продовжують посилено маскувати перекинуту в даний район бронетехніку. Обладнують замасковані позиції, бронетехніку розосереджують на місцевості, створюють мобільні вогневі групи (1-2 рідше 3-4 танки плюс група підтримки з 5-6 ББМ і піхотної групи, іноді надається 2-3 міномети чи 1-2 ЗУ-23-2, установлені на транспортні засоби).

Подібними групами бойовики оперують на ділянці від Шумів до Мар’їнки.

Також у районі Докучаєвськ – Оленівка бойовики продовжують проводити перегрупування в масштабах тактичної групи, розгорнутої північніше Докучаєвська. Зафіксовано переміщення транспорту й бронетехніки.

Крім того, пересуваються автоколони бойовиків: уподовж доби найжвавішими напрямками були Краснодон –Луганськ, Луганськ – Красний Луч, через Амвросіївку на Старобешеве й Харцизьк, район Донецька, а також від Шахтарська на Єнакієве-Горлівку й через Макіївку на Донецьк.

Різко збільшилася кількість паливозаправників у складі автотранспортних колон, які рухаються у район Донецька.

Із боку Іловайська триває перекидання на північний і північно-східний напрямки боєприпасів, озброєнь і спорядження.

У районі Алчевська зафіксовано автоколону (16 одиниць транспорту), у складі якої ідентифіковано 4 машини Р-149БМР "Кушетка-Б" (командно-штабна машина оперативно-тактичної ланки ЗС РФ).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...