Дві лінії оборонних споруд на Донбасі готові на 90% – Зубко

П'ятниця, 22 травня 2015, 14:49

Перша і друга лінія фортифікаційних споруд в Донецькій і Луганській областях готові на 90%.

Про це віце-прем'єр і міністр регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Геннадій Зубко повідомив журналістам після форуму енергоефективного партнерства, повідомляють "Українські новини".

"Терміни залишаються, ми нічого не змінювали. Наступного тижня виїжджають військова та волонтерська інспекції, які проведуть додатково обстеження. Ми бачимо на сьогоднішній день фактичне виконання на 90%, але треба його просто привезти і закінчити", – заявив він.

За словами Зубка, кожен опорний пункт займає близько 50 га.

"На сьогоднішній день у нас є чітке розуміння і співпраця всіх областей в Донецькій і Луганській областях. Близько 14 тис. вагонів прийшло зі всієї України в Донецьку та Луганську область з матеріалами для облаштування цих фортифікаційних споруд. Це ліс, бетон та інші матеріали", – заявив він.

Він підкреслив, що мінні поля, превентивні заходи, мирні переговори, дотримання "мінських домовленостей" в комплексі з фортифікаційними спорудами зможуть забезпечити мир в Україні.

Як відомо, Зубко розраховує, що будівництво першої і другої ліній фортифікаційних споруд на кордоні з окупованими територіями Донецької та Луганської областей буде завершено до кінця травня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування