Під Одесою напали на знімальну групу "Радіо Свобода"

П'ятниця, 22 травня 2015, 21:39

На знімальну групу програми "Схеми" Радіо Свобода і Першого суспільного каналу здійснили напад під час виконання редакційного завдання у селищі Комінтернівське під Одесою.

Як повідомляє "Радіо Свобода", це другий напад на журналістів під час виконання завдань за кілька тижнів.

Журналіст Марія Тимощук і оператор Максим Пенько виконували редакційне завдання біля офісу фірми "Лемодо", яка нещодавно виграла тендер МВС України на постачання номерних знаків для транспортних засобів більш як на 70 мільйонів гривень.

Ця компанія зареєстрована в Одеській області і до тендеру ніколи не займалася такою діяльністю.

Під час зйомок на журналістів напав невідомий чоловік і пошкодив камеру. 

"Ми приїхали за адресою селище Комінтернівське, вулиця Першотравнева, 56, де зареєстрований офіс фірми "Лемодо" – за редакційним завданням програми "Схеми" Радіо Свобода", - розповіла Ткачук.

"Дуже скромний офіс, одна кімната. Він був зачинений, ми зафільмували табличку, поспілкувались з іншими підприємцями. У коридорі офісу до нас підбіг невідомий чоловік із криками "Не знімайте тут", "Чому ви знімаєте без дозволу" – і розбив нам камеру", – додала вона.

Журналісти викликали міліцію і написали заяву, вбачаючи у нападі ознаки злочину, передбаченого статтею 171 Кримінального кодексу України, – про перешкоджання законній професійній діяльності журналістів.

28 квітня 2015 року в селі Лісники Київської області вчинили напад на іншу знімальну групу, яка також розслідувала оборудки, пов’язані з чиновниками МВС.

Програма журналістських розслідувань "Наші гроші" (телеканал ЗІК) у той день знімала маєток заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря, що з того часу подав у відставку, яку задовольнив Кабінет міністрів.

Як повідомив у Twitter народний депутат Мустафа Найєм, 22 травня слідчі вручили Чеботареві повістку про допит в Генпрокуратуру на 25 травня. Він не повідомляє, в якій справі та в якому статусі Чеботаря викликають на допит.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування