Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЗМІ видалили розповідь бізнесмена про хабарі Путіну

Неділя, 24 травня 2015, 11:33

Інтерв'ю бізнесмена з Санкт-Петербурга Максима Фрейдзона про те, як у 1990-х діючий президент РФ Володимир Путін брав хабарі, було видалено з сайту  "Радіо Свобода".

На сторінці, де напередодні містилася детальна розповідь Фрейдзона, який судиться з "Газпромом",  про його бізнес на початку 1990-х, розміщено повідомлення ЗМІ: "Публікацію видалено на прохання співрозмовника, який побоюється за свою безпеку". 

Текст інтерв'ю було розміщено 23 травня, за добу він увійшов до топу найбільш прочитаних - понад 114 тис. переглядів. 

 

Разом з тим публікація доступна у кеші Google, там також міститься аудіоверсія розповіді Фрейдзона.

Як пізніше пояснив головний редактор московського бюро "Свободи" Леонід Велехов у коментарі РБК, віддалене інтерв'ю з колишнім петербурзьким бізнесменом Максимом Фрейдзон, який звинуватив Путіна в корупції, не було з ним до кінця узгоджено.

"Не будемо говорити про чиють провину. Попередні узгодження були. Але остаточно текст не був узгоджений, тому ми прийняли таке рішення, керуючись правилами етики", - заявив він.

Також Велехов зазначив, що тепер текст навряд чи знову може з'явитися на сайті радіостанції.

"Я не знаю, але справу вже зроблено - текст знято, навряд чи Фрейдзон буде щось просити його знімати, то узгоджувати", - зазначив головний редактор.

Як відомо, Фрейдзон заявив, що в 1990-х заявив платив Путіну, який тоді курирував правоохоронні органи за участь у реалізації "програми створення поліцейського зброї" в РФ.

За словами Фрейдзон, гроші завжди зазвичай брав помічник Путіна - Олексій Міллер.  "А Володимир Володимирович у властивій співробітнику спецслужб манері просто писав суму під час бесіди", - додав він. За словами бізнесмена, йдеться про суму в 10 тисяч доларів.

Напередодні глава адміністрації Кремля Сергій Іванов заявив, що проти президента РФ Володимира Путіна ведеться "наклепницька кампанія", яка має на меті "дискредитувати владу в Росії в очах народу".

Іванов не виключив, що однією з причин кампанії проти Путіна в ЗМІ, що загострилася, стала українська криза.

Також Іванов додав, що в статтях американських і британських газет останнім часом все частіше йдеться про корумпованість оточення президента РФ. За його словами, усі звинувачення, як правило, звучать "за відсутності доказів" і лише на підставі того, що "кожен, хто народився в Санкт-Петербурзі, служив у КДБ, а тепер став наближеним до Путіна, винен у корупції".

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування