У вихідні бойовики активно стріляли, намагалися дійти до околиць Дзержинська - ІС

Понеділок, 25 травня 2015, 10:22

У вихідні 23-24 травня бойовики активно обстрілювали позиції українських військ і цивільні об'єкти, пише організатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

У суботу, 23 травня, масовано обстрілювали ділянку від н.п. Шуми, Майорське до Авдіївки зі стрілецької зброї, автоматичних станкових гранатометів типу АГС-17 "Полум'я" і ЗУ-23-2.

У районі Троїцького бойовики завдали вогневого удару по передових позиціях українських військ зі 120-мм мінометів.

На Артемівському напрямку позиції українських військ обстріляли зі 122-мм ствольної артилерії та мінометів (82-мм і 120-мм) у районі н.п. Луганське, Миронівське, Санжарівка й Розсадовка. Крім того, на цій ділянці в глибині бойових порядків бойовиків переміщували 4 одиниці бронетехніки, з них 2 танки.

Зі ствольної артилерії обстріляли Авдіївський коксохімічний завод (на території заводу розірвалося понад 70 снарядів), у результаті чого підприємство було вимушене припинити роботу. Бойовики вели обстріли підприємства: зі 122-мм артилерії - з позицій у районі Спартака і Ясинуватою (гаубиці Д-30, три вогневі батареї), зі 152-мм артилерії - з Київського району Донецька (одна 6-гарматна батарея "Мста-Б").

Ці ж арт підрозділи в суботу двічі обстріляли Піски й Опитне, кілька вогневих ударів зробили по Тоненькому й Водяному. Крім того, обстріляли з мінометів і АГС-17 позиції українських військ поблизу Красногорівки й Мар’їнки.

Південніше Донецька (у районі Старогнатівки й Гранітного) позицій українських військ неодноразово обстріляли з АГС-17 і крупнокаліберних кулеметів. Бойовики намагалися викликати вогонь у відповідь, щоб визначити на цих ділянках систему вогню сил АТО, вважає Тимчук. Кілька разів бойовики на тій ділянці відкривали вогонь зі 120-мм мінометів.

У районі н.п. Кримське, Сокольників, Щастя, Станиця Луганська бойовики неодноразово відкривали вогонь із 82-мм мінометів і АГС-17, обстрілюючи передові позиції сил АТО.

На ділянці Жовте – Весела Гора бойовики висунули вперед батарею 82-мм мінометів і щонайменше 3 АГС-17 "Полум'я" (між Раївкою і Жовтим), відкривали "пристрілочний" вогонь.

На ділянці між Ленінським і Нелипівкою ДРГ бойовиків під прикриттям мінометного вогню спробувала проникнути вглиб бойових порядків сил АТО, фактично обгинаючи Артемове й Шуми з південно-заходу.

"Метою ДРГ було розкрити систему оборони в районі Артемове й за можливості дійти до околиць Дзержинська. Однак, просунувшись до струмка Залізного, диверсанти бойовиків були виявлені бойовою охороною сил АТО й у результаті вогневого контакту були змушені відступити (щонайменше 2 диверсантів поранено)", - пише Тимчук.

На приморському (Маріупольському) напрямку бойовики в суботу вели обстріли із крупнокаліберних кулеметів і АГС у районі Широкиного.

У неділю на даному напрямку "відпрацювала" артгрупа бойовиків зі 122-мм гаубиць Д-30 (район Чермалика), а також із декількох 120-мм мінометів і АГС безпосередньо по Широкиному й висотах західніше даного н.п. Українські війська відкривали вогонь у відповідь.

24 травня бойовики вели обстріли з мінометів по н.п. Піски, Опитне, Авдіївка й шахті Бутівка. В основному використовувалися 120-мм міномети, також зафіксовано вогневі мобільні групи бойовиків (ЗУ-23-2 на автотранспорті й 3 БМП-2), які обстріляли позиції сил АТО в районі н.п. Піски й Красногорівка.

У районі Кірове впродовж 40 хвилин по українських позиціях працювала 120-мм мінометна батарея бойовиків.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News