Автор "Воїнів світла" отримав дозвіл на проживання в Україні

Понеділок, 25 травня 2015, 17:25

Державна міграційна служба України вручила посвідку на постійне проживання лідеру групи Brutto (колишній "Ляпис Трубецкой") Сергію Міхалку та його продюсеру Антону Азізбекяну.

Про це повідомили у Держміграційній службі.

Посвідка на постійне проживання надає іноземцям право постійно проживати в Україні та користуватися тими самими правами і свободами, а також нести такі самі обов'язки, як і громадяни України, за винятками, встановленими Конституцією, законами чи міжнародними договорами України (право обирати та бути обраними до органів влади, працювати на державній службі тощо).

У ДМС нагадали, що у січні віце-прем’єр-міністр – міністр культури В’ячеслав Кириленко подав клопотання до МВС з проханням надати дозвіл на проживання для Сергія Міхалка та його продюсера.

У міграційній службі заявили, що їхня імміграція "відповідає інтересам України, щоб підтримати імідж України як держави, в якій гарантовано можливості для вільного вираження власних поглядів та переконань, в тому числі через творчу діяльність, а також врахувати в цьому рішенні позицію гурту з підтримки української Революції гідності та їхній внесок у розвиток української музики".

Міхалок та його продюсер отримали дозвіл на проживання в Україні. Фото dmsu.gov.ua 

Нагадаємо, в інтерв'ю "Українській правді" Сергій Міхалок, відповідаючи на запитання про різницю між білоруським і українським народами, заявив: "Різниця є. Навіть у своєму цинізмі величезна різниця. Наші про Україну: "Коли там щось зміниться, коли вони все-таки щось зроблять?". Наші всі дивляться, який зараз закон Лукашенко прийме, зачепить це їх чи ні. Українці в деякі моменти кажуть: "А ми будемо робити самі". Таксист мені каже: "Я працюю таксистом, я сам живу". У них більше відчуття того, що вони самі можуть щось змінити. Самі!".

Як повідомлялося, проти Міхалка в Білорусі ще в 2011 році було порушено справу за сміливі висловлювання проти влади Лукашенка.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування