Москаль ускладнив перетин лінії розмежування з зоною АТО

Вівторок, 26 травня 2015, 11:03

Луганський губернатор Геннадій Москаль розпорядився посилити контроль за лінією розмежування з зоною АТО для недопущення її несанкціонованого перетину пішоходами й автомобілями.

Про це повідомляється на сайті Москаля.

"Розпорядження підписане у зв’язку з різким посиленням бойової агресії терористів щодо населених пунктів, розташованих уздовж лінії розмежування на контрольованій Україною території Луганщини, а також постійним проникненням ворожих диверсійно-розвідувальних груп", – пояснюється у повідомленні.

Згідно з документом, військовослужбовцям та правоохоронцям приписано вжити вичерпних заходів для припинення несанкціонованого пропуску пішоходів через лінію зіткнення у напрямках з контрольованих Україною Станиці Луганської та Щастя в окупований Луганськ, від українського села Лобачеве до окупованого села Жовте, від української Трьохізбенки в окупований Слов’яносербськ.

 
 

Крім того, до 28 травня напівзруйнована паромна переправа через Сіверський Донець між Лобачевим і Жовтим, через яку періодична намагаються переходити пішоходи й переправляти товар, має бути демонтована.

"Осіб, які намагатимуться несанкціоновано перетинати лінію розмежування, затримуватимуть і передаватимуть міліції для перевірки та притягнення до адміністративної відповідальності", – попереджається у повідомленні.

Москаль також додав, що єдиний на сьогодні пункт пропуску в Луганській області, який знаходиться в селі Родина, також може бути закритий, якщо бойовики продовжуватимуть його обстріл. Губернатор нагадав, що в неділю через мінометний обстріл цього пункту бойовиками був пошкоджений водопровід, а у понеділок – поранені четверо українських військових.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування