Складна ситуація на Донбасі – на всіх напрямках, по Широкиному б'ють сильніше

Вівторок, 26 травня 2015, 11:28

За минулу добу бойовики на Донбасі проводили обстріли в основному зі стрілецької зброї, гранатометів, 82- і 120-міліметрових мінометів.

Також зафіксовано випадки застосування озброєння бронетехніки й артилерійських систем, які за Мінськими угодами належало відвести від лінії зіткнення, повідомляє Дмитро Тимчук з "Інформаційного спротиву".

У районі н.п. Мар’їнка бойовики вели снайперський вогонь по українських позиціях.

На ділянці Піски-Авдіївка бойовики застосовували вогневі групи, озброєні мобільними засобами ураження.

Щонайменше двічі укріпрайон українських військ поблизу н.п. Опитне було обстріляно з зенітних установок ЗУ-23-2, з наступним їх переміщенням і відступом.

У перестрілці поблизу Ленінського бойовики застосували 82-міліметрові міномети для придушення вогневих точок українських військ.

Між н.п. Новгородське й Верхньоторецьке зафіксовано дію танкової групи бойовиків. Із замаскованих позицій три танки супротивника періодично відкривають прицільний вогонь по передньому краю сил АТО.

Складна ситуація залишається і на Луганськом напрямку. У районі н.п. Кримське, Золоте, Новотошківка бойовик ведуть вогонь із піхотного озброєння, що зрідка переривається артилерійськими нальотами зі 122-мм артилерії.

У районі н.п. Луганське - Миронівське бойовики для обстрілу українських позицій застосували декілька БМП-2, які після інтенсивної пальби зі штатних 30-мм автоматичних гармат відійшли під прикриттям мінометного вогню вглиб своїх бойових порядків.

На приморському напрямку напружена обстановка зберігається в Широкиному й на ділянці Павлопіль-Чермалик.

Там бойовики обстрілюють позиції сил АТО з крупнокаліберних кулеметів, гранатометів і мінометів (у тому числі - 120-міліметрового калібру). Зі 122-х міліметрових гаубиць Д-30 і САУ 2С1 кілька разів обстріляли опорний пункт поблизу Чермалика і позиції сил АТО північніше й на захід від Широкиного.

Сайт Маріуполя 0629 повідомляє з посиланням на прес-службу полку "Азов", що в останні дні інтенсивність артобстрілів по позиціях ЗСУ під Маріуполем значно зросла.

25 травня о 20:56 "Азов" повідомив, що йде обстріл позицій сил АТО в Широкиному.  

"Фактично перемир'я на маріупольському напрямку, яке трималося винятково на витримці й мужності українських військових, зруйновано", - йдеться у повідомленні.

В "Азові" заявили, що дозволу на вогонь у відповідь немає.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News