Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Міліція: Директор шахти допоміг бойовикам вугіллям – і профінансував "ДНР"

Вівторок, 26 травня 2015, 15:58

Міліція: Директор шахти допоміг бойовикам вугіллям – і профінансував "ДНР"иректор однієї з шахт Донецької області, яка знаходиться на непідконтрольній українській владі території, фінансово забезпечив існування "ДНР".

Про це заявляє прес-служба управління МВС на Донецькій залізниці.

Цей факт слідчі лінійного відділу на станції Артемівськ УМВС на Донецькій залізниці встановили під час розслідування кримінального провадження за фактами протидії законній господарській діяльності, захоплення державних будівель та грабежу у великих розмірах.

За даними правоохоронців, цей посадовець входив до злочинної групи, яка незаконно заволоділа документами та майном однієї з транспортних державних компаній на суму 432 мільйони гривень.

Маючи транспортні засоби і механізми для навантаження та відправлення незаконно видобутої вугільної продукції, злочинці, користуючись реквізитами транспортного підприємства, а також використовуючи заздалегідь підроблені документи щодо законності походження вугілля, відвантажили на одну з теплоелектростанцій України "Антрацит" вагою 3889 тон на суму близько 420 мільйонів гривень.

Гроші від реалізації вугільної продукції залишились на окупованій проросійськими бойовиками території Донецької області – так чиновник профінансував існування так званої "ДНР", вважають у залізничній міліції.

Інформація за даним фактом внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 2 статті 258-5 Кримінального кодексу України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування